http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/nikolaidou.dolofonodrotatorgk-is-147.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/mitropoulou.fragkoulisrotatorgk-is-147.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/gk-is-147link
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/berliners.berliners-1covergk-is-147.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/panidou.covergk-is-147.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Pleionis.pleiwniscovergk-is-147.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/FINAL-PLOUTOSvaliacovergk-is-147.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/theatrocovergk-is-147.jpglink
0 1 2 3 4 5 6 7

Ο Ορέστης Τζιόβας Μιλάει στον Κώστα Οικονόμου.

Ο Ορέστης Τζιόβας συγκαταλέγεται στο ''νέο αίμα'' των Ελλήνων ηθοποιών και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει ήδη να πραγματοποιήσει αρκετές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες σε τηλεόραση και θέατρο. Στον πολυχώρο του Kreuzberg urban culture bar μας εκμυστηρεύτηκε τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τους μελλοντικούς του στόχους ενώ δεν παρέλειψε να μας δώσει και λεπτομέρειες για τη θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετέχει αυτή την περίοδο, με τον τίτλο ''Αλμανάκ''.

 

Ορέστη καλησπέρα , γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη το 1983 και σε ηλικία 21 ετών, το 2004, μετακόμισες στην Αθήνα. Ήταν καθαρά επαγγελματικοί οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Ήθελα να μείνω μόνος μου και γι' αυτό μετακόμισα  στην Αθήνα. Πέρασα στο Εθνικό θέατρο και δεν πλήρωνα δίδακτρα. Δεν είχα έτοιμο έδαφος στην Αθήνα αλλά είχα συγκεκριμένη προοπτική.

 

Ποια ήταν τα ερεθίσματα ώστε να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Δεν είχα συγκεκριμένα ερεθίσματα, αλλά ήταν το μόνο πράγμα που με απορρόφησε πραγματικά. Κόλλησα και αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω.

 

Το ελληνικό κοινό σε γνώρισε μέσω τηλεοπτικών σίριαλ , όμως τον τελευταίο καιρό έχεις δώσει βαρύτητα στις θεατρικές παραστάσεις. Προσπαθείς πλέον να έχεις πιο ποιοτικές συνεργασίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Δεν ξέρω αν είναι συνειδητή επιλογή. Πάντα ήθελα να διατηρώ ισορροπία. Η τηλεόραση δεν ήταν στόχος αλλά προέκυψε. Η τηλεόραση σου δίνει αναγνωρισιμότητα και ώθηση, αλλά πάντα προσπαθώ να κάνω ποιοτικές δουλειές. Μεγαλώνοντας και έχοντας φτιάξει μία καλή βάση με την αναγνωρισιμότητα, ρίχνω πλέον μεγαλύτερο βάρος στην ποιότητα των επιλογών μου.

Υπάρχει κάποια προσωπικότητα που σε έχει σημαδέψει, που σε έχει βοηθήσει και που έχει δώσει ώθηση στην καριέρα σου;

Αυτός που με βοήθησε πολύ στο πρώιμο στάδιο ήταν ο Κώστας Χαλκιάς. Με έκανε να αγαπήσω το θέατρο. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πυλαίας και ηθοποιός του θεάτρου τέχνης. Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί τον αγαπημένο μου δάσκαλο και μου φύτεψε  το μικρόβιο της υποκριτικής. Με έχουν βοηθήσει και άλλοι άνθρωποι βέβαια και τους οφείλω πάρα πολλά γι'αυτά που έχω πετύχει μέχρι τώρα.

 

Με ποιο ηθοποιό ,Έλληνα ή ξένο, ονειρεύεσαι να συνεργαστείς κάποια στιγμή και για ποιους λόγους;

Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένα αγαπημένος ηθοποιός. Έχει σκηνοθετήσει και παράσταση στην Επίδαυρο. Ελπίζω κάποια μέρα να συνεργαστώ μαζί του. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που θα ήθελα να συνεργαστώ και πολύ λιγότεροι αυτοί που δεν θα ήθελα να δουλέψω μαζί τους.

 

Η αναγνωρισιμότητα σε έχει βοηθήσει και πως επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή;

Σίγουρα με έχει βοηθήσει. Με γνωρίζει πλέον ο κόσμος και αυτό είναι σημαντικό. Μπορεί να είσαι καλός ηθοποιός αλλά να μην δέχεσαι προτάσεις για δουλειά αν δεν είναι αναγνωρίσιμος, δυστυχώς.. Από την άλλη υπάρχουν και σκηνοθέτες που δεν θέλουν να δουλέψουν με αναγνωρίσιμους ηθοποιούς. Είναι θετικό ότι στο δρόμο καθημερινά πολλοί άνθρωποι μου χαμογελούν και με χαιρετούν. Βέβαια χρειάζεται αυτό το ζήτημα διαχείριση, ώστε να μην καβαλήσεις το καλάμι και να παραμείνεις ισορροπημένος.

 

Αν δεν ήσουν ηθοποιός , με τι θα ήθελες να είχες ασχοληθεί;

Μου αρέσουν πολλά πράγματα. Μου αρέσουν οι υπολογιστές πολύ και ήταν η δουλειά και του πατέρα μου και είχα κλίση μάλιστα σε αυτό τον τομέα. Μου αρέσουν επίσης τα τεχνικά επαγγέλματα, μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το τραγούδι.

 

Στον ελεύθερο χρόνο σου με τι ασχολείσαι; Υπάρχει κάποιο χόμπι που λειτουργεί αγχολυτικά και σε χαλαρώνει;

Το ποδόσφαιρο με εκτονώνει, η μουσική και το τραγούδι επίσης με χαλαρώνουν. Οι γνώσεις και το διάβασμα με ερεθίζουν και με χαλαρώνουν, ενώ και με φίλους θέλω να παίζω διάφορα video games, για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους.

Ασχολείσαι και με τη μουσική και μάλιστα διατηρείς με κάποιους φίλους σου μία μπάντα. Τι είδος μουσικής παίζετε και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

Όταν ξεκίνησα έπαιζα με την μπάντα ροκ, κλασικό και μοντέρνο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική αλλά οι εμφανίσεις μας ήταν περιορισμένες. Δεχθήκαμε μεγάλη στήριξη από τους φίλους και αυτό είναι σημαντικό. Στο μέλλον θα ήθελα να πειραματιστώ με τη μουσική.

 

Σου αρέσει να κάνεις ταξίδια; Υπάρχει αγαπημένος προορισμός;

Μου αρέσει να ταξιδεύω αλλά δεν έχω αγαπημένο προορισμό. Δεν έχω κάνει πολλά ταξίδια. Μόλις δύο φορές έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό. Μου αρέσει πολύ το ταξίδι με αυτοκίνητο.

 

Από τις 3 Φλεβάρη το κοινό θα μπορεί να σε απολαύσει στο θέατρο τέχνης στην παράσταση ''Αλμανάκ''. Πες μας μερικές λεπτομέρειες για αυτή τη συνεργασία σου αλλά και για τις προσδοκίες που έχεις;

Είναι ένα πολιτικό κείμενο που αναφέρεται στην Ελλάδα του σήμερα. Η πηγή έμπνευσης είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Καταγράφει καταστάσεις της χώρας μας. Στόχος είναι ο σχολιασμός της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης. Οι προσδοκίες μου για αυτή την παράσταση είναι ο κόσμος να μπει μέσω του έργου σε μία διαδικασία σκέψης και ανάλυσης των γεγονότων που διαδραματίζονται στο σήμερα. Το έργο είναι της Μαριάννας Κάλμπαρη, η σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και παίζουν οι Κώστας Μπάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Τερέζα Γριμάνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Αριάδνη Καβαλιέρου και η μουσική είναι του Σπύρου Γραμμένου.

 

Τι θα ήθελες να συμβουλέψεις τα νεότερα παιδιά που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους στην υποκριτική;

Σίγουρα χρειάζεται γερό στομάχι, γιατί είναι ένα επάγγελμα που δέχεσαι διαρκώς κριτική. Είναι ανασφαλές επάγγελμα. Θέλει τεράστια υπομονή και αγάπη. Πρέπει να αγαπάς αυτή τη δουλειά για να δεις πρόοδο και εξέλιξη.

 

Συνέντευξη: Κώστας Οικονόμου

Φωτογραφίες: Νικόλαος Τσάπογλου

 

Διαβάστε επίσης | Theater

26-11-2013
Ο Πέτρος Αλατζάς στη Μηχανή μας!!
Ο Πέτρος Αλατζάς στη Μηχανή μας!!
16-07-2013
Θέατρο είναι ελευθερία | Tης Αγγελικής Μητροπούλου
Θέατρο είναι ελευθερία | Tης Αγγελικής Μητροπούλου
09-04-2013
Noches Rojas | Της Νεφέλης Τσιπουρίδη
Noches Rojas | Της Νεφέλης Τσιπουρίδη
23-09-2013
Aγαμέμνων. | Των Βάλιας Μαστοροδήμου & Αγγελικής Μητροπούλου
Aγαμέμνων. | Των Βάλιας Μαστοροδήμου & Αγγελικής Μητροπούλου
23-10-2013
Ωραίοι σαν Βερολινέζοι | Του Δημήτρη Τσιάμη
Ωραίοι σαν Βερολινέζοι | Του Δημήτρη Τσιάμη