Ταξιδιάρα Ψυχή. | Της Βούλας Λαμπρικίδου

Εκεί που έχεις φτάσει στο τέρμα και νιώθεις το βάρος στους ώμους σου ασήκωτο, έτοιμος να εκραγείς από την ρουτίνα της καθημερινότητας σαν ωρολογιακή βόμβα, έρχεται εκείνη η ευλογημένη ημέρα που μπαίνεις στο αεροπλάνο και την ώρα που απογειώνεται, αισθάνεσαι μια απίστευτη ανακούφιση!

 Όχι! Δεν είναι σκηνή από σίριαλ του Παπακαλιάτη, που στα δύσκολα φεύγει για ταξιδάκι αναψυχής. Είναι σκηνή, από το “σίριαλ” της δίκης σου ζωής. Είναι το ταξίδι, που από την ώρα που έκλεισες τα εισιτήρια, δεν σταμάτησες στιγμή να σκέφτεσαι και να μετράς τις μέρες σαν φυλακισμένος , έως ότου να περάσουν!

Και να σαι τελικά, “αραχτός” στην αεροπορική σου θέση (έχεις φροντίσει να κάθεσαι και παράθυρο, “μάγκας”) και ήδη, το σώμα σου έχει μπει σε διαδικασία χαλάρωσης. Κάτι σαν την εφαρμογή,  “χρήση σε πτήση”. Λειτουργεί και δεν λειτουργεί, ταυτόχρονα. Μέχρι να φτάσεις βέβαια στον προορισμό σου, οι ώρες φαντάζουν ατελείωτες. Είναι αυτή η ανυπομονησία, που σε πλημμυρίζει μέχρι να αρχίσει η περιπλάνηση, σε μέρη διαφορετικά από αυτά που έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα μάτια σου, ξανά και ξανά. 

Σ’ έχει πάρει ο ύπνος (το σαλάκι, είναι έτοιμο να δραπετεύσει από την άκρη των χειλιών σου), αλλά σύντομα, η φωνή του κυβερνήτη, σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Εκεί, όπου έχεις ταξιδέψει, ψυχή τε και σώματι και δεν έχει ταξιδέψει μόνο ο νους! Έφτασες! Η “περιπέτεια” μόλις ξεκινά. Και το χαμόγελο στο πρόσωπο σου, μοιάζει σαν φρέσκο – “χτυπημένο”  τατουάζ. Δρόμοι, σοκάκια, μαγαζιά και φυσικά αξιοθέατα, σε περιμένουν να τα “εξερευνήσεις” και να σε γεμίσουν με αναμνήσεις, που θα κρατήσεις μέσα σου για πάντα! Ακόμα και όταν αυτό το ταξίδι φτάσει στο τέλος του, γιατί ως γνωστόν, ο χρόνος κυλάει σαν νερό, εσύ, θα έχεις γεμίσει τις μπαταρίες σου και θα νιώθεις ευγνώμων που μπόρεσες να το ζήσεις! ...Μέχρι το επόμενο φυσικά, γιατί όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι, από το συγκρότημα ΤΡΥΠΕΣ (ένα από τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα της χώρας μας), οι ψυχές μας, είναι ταξιδιάρες!  

Στα ταξίδια που κάναμε και σε αυτά, που θα ακολουθήσουν:

 

Η Βούλα Λαμπρικίδου κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Το 2009 τελείωσε αθλητική δημοσιογραφία και εώς το 2010, εργάστηκε ως συντάκτρια αθλητικών ειδήσεων σε δυο αθλητικά site, το ένα εκ το οποίων ήταν το sport fm Αθηνών. Παράλληλα, ήταν και παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σε τοπικό κανάλι της Αθήνας.

 

https://www.facebook.com/evi.lamprikidou