Σημεία στίξης - στίγματα ζωής | Της Βάσως Μυρογιάννη‏

... Αποσιωπητικά... Τρεις τελείες που εξάπτουν τη φαντασία και "γεννούν" προσδοκίες. Κάτι συνεχίζεται και όλα είναι "ανοιχτά". Το νέο κεφάλαιο φέρνει αισιοδοξία και ταυτόχρονα φόβο για το άγνωστο, για την αλλαγή... Το "παρακάτω" κρύβει εκπλήξεις... Θα αλλάξεις, θα αλλάξουν οι άλλοι, θα αλλάξουν οι συνθήκες, τα δεδομένα... Και αν δεν είναι ευχάριστη η ανατροπή; Θα δείξει... Πάλι μπροστά σου οι τρεις "περίεργες" τελείες ...

Και έτσι κρατάς τη μία. Την πιο αποφασιστική. Την ενδιαφέρει το "τώρα". Αυτή η στιγμή. Αυστηρά και ρητά. Χωρίς υποσχέσεις, χωρίς υποθέσεις. Και ενώ νοιώθεις ότι σε καλύπτει και η πορεία σου είναι σταθερή, θέλεις το κάτι παραπάνω... θέλεις το θαυμαστικό στη λήξη της ημέρας!

Δίνει μια τύπου επιβράβευση σε ό,τι κάνεις, μια νότα ενθουσιασμού, ένα "χτύπημα" στην πλάτη ότι τα κατάφερες μια χαρά! Άλλοτε "ομορφαίνει" το τέλος μιας προσπάθειας και άλλοτε όχι. Δεν πειράζει γιατί η προσπάθεια είναι από μόνη της όμορφη! Δεν είναι εφικτό να είναι και κάθε φορά αψεγάδιαστη!

Που και που "σκάει" μύτη και το κόμμα, δίνοντας παράταση σε κάτι, δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον , μια ανάσα σε εσένα τον ίδιο. Μπορεί να επαναληφθεί κατά τη διαδρομή, ίσως για να σου δώσει "μαθήματα" απαραίτητα, για να συμβούν γεγονότα που έχουν λόγο, για να "κερδίσεις" χρόνο και να προχωρήσεις πιο σίγουρος. Είναι λίγο "ύπουλο" γιατί παίρνει τη θέση της τελείας πολλές φορές και... εσύ το επιτρέπεις!

Όπως και να έχει φτάνει πάντα η κατάλληλη στιγμή που είτε για πρόσωπα είτε για καταστάσεις κάνεις το βήμα και ή καταλήγεις στο θαυμαστικό ή επαναφέρεις την τελεία συντροφιά στο φινάλε με την παύλα!

 

Υ.Γ.1 Δεν ξέχασα το ερωτηματικό. Δίνει δυναμικό "παρών" πάντα στη ζωή , γεμίζοντας προβληματισμούς και αμφιβολίες τον καθένα . Είναι εκεί σε όλο το ταξίδι , επίμονο να ζητά απαντήσεις . Κάποιες "έρχονται" , κάποιες όμως καθυστερούν προκλητικά , καταφθάνοντας σε ανύποπτο χρόνο και τόπο , την στιγμή που εκείνο είτε έχει "ξεθωριάσει" είτε έχει ξεχαστεί . Τόσο απλά !

 

Υ.Γ.2 Και κάτι τελευταίο. Σε κάποιες περιπτώσεις στις παρενθέσεις βρίσκεται το κυρίως νόημα. Ας μην τις αγνοούμε !

H Βάσω Μυρογιάννη αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλες σπουδές δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αnt1. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της το γράψιμο για εκείνη είναι η "ζωγραφική" της!

Γράφει και ονειρεύεται...

Just A Dreamer!!!