«Αδερφή» Ψυχή.. | Της Έλενας Καρβελά

Η αλήθεια είναι, ότι σ’ αυτή τη ζωή τουλάχιστον.., υπάρχουν άνθρωποι, που καταφέρνουν να βρούν αυτό το τόσο μοναδικό πρόσωπο στη ζωή τους, που λέγετε αδερφή ψυχή..

Μη σε μπερδεύει η λέξη..

Η αδερφή ψυχή.. μας, μπορεί να είναι οπουδήποτε φύλλου, ηλικίας, πιστεύω ή ενδιαφέροντος..

Μπορεί επισής να έρθει στη ζωή σου, σε οποιαδήποτε φάση και σε οποιαδήποτε ηλικία..

Αυτό με την «φάση» πρόσεξε το λίγο...

Είναι η χειρότερη ίσως στιγμή στη ζωή σου, να αναζητήσεις την αδερφή ψυχή σου.. πόσο μάλλον να θεωρήσεις ότι σου ήρθε ώς μάνα εξ ουρανού...

Μη νοιώσεις αδικημένος..

Αν δεν την βρήκες, ίσως την βρείς  λίγο παρακάτω.. ή ίσως και να την είχες βρεί αλλά, (για λόγους που προσπάθησες πολύ στο παρελθόν να καταλάβεις..), οι ζωές σας ακολούθησαν εντελώς διαφορετικά μονοπάτια... μονοπάτια και δρόμους χωριστούς..

Μην στενοχωριέσαι..

Να χαίρεσαι που κατάφερες να το ζήσεις..και που ήταν αληθινό!

Και τα αληθινά πράγματα όσο κι αν ξεμακρύνουν παραμένουν..!

Απλά όπως είπαμε και παραπάνω, πρόσεχε..!!! 

Πρόσεχε τη «φάση» που περνάς και την ανάγκη σου να το βρείς ή να το ζήσεις ξανά..

Στη ζωή αυτή, η αδερφή ψυχή μας, εμφανίζεται μονάχα μία φορά…

Ακόμα κι όταν «όλα» δείχνουν ότι τη βρήκες σε άλλο πρόσωπο ξανά, μην αυταπατάσε.. έχει συγκεκριμένα γνωρίσματα που δυστυχώς λόγω κατάστασης («φάσης» που περνάς..και  που λεγαμε και παραπάνω..), ενώ τα κατέχεις, τείνεις να τα αγνοείς και να εθελοτυφλείς..

Κι αυτό συμβαίνει επειδή έζησες αυτή την εμπειρία (γνωριμίας με την αδερφή ψυχή σου..), και σου λείπει.., είναι πολύ ευκολότερο να παρασυρθείς.. απο την ανάγκη να αναβιώσεις ή να νιώσεις ότι υπάρχει κάποιος που σ΄ακούει με προσοχή και σε συμβουλεύει με σύνεση και αγάπη για ότι σε απασχολεί..σε στεναχωρεί..σε φθείρει..

Ως γνοστών.. όταν μοιράζεσαι το πρόβλημα σου, αυτό, μένει μισό και όταν μοιράζεσε την χαρά σου, γίνεται διπλή..!

Άσε που όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα δεν βλέπεις τη λύση και αναζητάς βοήθεια χωρίς να βλέπεις ότι μέσα σε αυτούς που σπεύδουν να στην προσφέρουν «απλόχερα», βρίσκονται και λύκοι μεταμφιεσμένοι επιμελώς σε πρόβατα..και λέω πρόβατα γιατί τα πρόβατα, μονάχα άλλα πρόβατα, θα άφηναν να τα πλησιάσουν, χωρίς φόβο..

Τον λύκο θα τον έβλεπαν και θα το έβαζαν στα πόδια προκειμένου να σωθούν..!

Απλά θυμήσου..

Νιώσε ευτυχία που το έζησες έστω και μια φορά.. ή πίστεψε (σε περίπτωση που δεν το έζησες ακόμη..), ότι κάπου παρακάτω θα το ζήσεις..

Και μάθε να ξεχωρίζεις τα πρόβατα απο τους λύκους..!

 

 

Η Έλενα Καρβελά εργάζεται  σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία management ως F&B Controller. «Αγαπώ την δουλειά μου πολύ, όπως και κάθε τι, που γεμίζει την ψυχή μου με τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της αισιοδοξίας για το αύριο..» Ένα εκτός των άλλων.. παιδί.. που αρνείται  πεισματικά να δεί πως  ο κόσμος γύρω του, διαφέρει κατά πολύ, από αυτό που του δίδαξαν οι παππούδες που το μεγάλωσαν. Όταν υπάρχει «θέμα», της αρέσει να περπατάει πολύ και να γράφει..

My Weakness Is That I Care Too Much!

Moto:  Να χαμογελάτε στα δύσκολα... τρομάζουν και το βάζουν στα πόδια..!

Facebook: elena karvela