Για τα παιδιά της Άνοιξης… | Της Αλέκας Νικόλα

Τα δέντρα έχουν φουντώσει, τα χρώματα έχουν γίνει πιο έντονα- πιο ζωντανά, όλα γύρω σου έχουν ένα περίεργο πάθος- μια έκρηξη αισιοδοξίας- ακόμα και εσύ χαμογελάς… Είναι γεγονός, έχει έλθει η άνοιξη και έχει φέρει μαζί της τη μικρή προσωπική σου αναγέννηση!

Όταν δε, είσαι παιδί της άνοιξης από το πρώτο τίναγμα των φτερών μιας πεταλούδας έχεις εκτροχιαστεί… Και εγώ ευτυχώς έχω το προνόμιο να είμαι παιδί της άνοιξης!

Ξέρεις, αυτά τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη λάμψη σαν να είναι φτιαγμένο το πετσί τους από χρυσόσκονη- έχουν μια περίεργη ενέργεια- δεν το βάζουν εύκολα κάτω και βρίσκουν τρόπο να διατηρούν το χαμόγελο τους ακόμα και στους πιο δύσκολους χειμώνες…

Έπρεπε να έλθει αυτή η άνοιξη- έπρεπε να έλθουν αυτά τα γενέθλια για να καταλάβω ότι τελικά το πιο ιδιαίτερο με αυτά τα παιδιά- με εμάς, δηλαδή, είναι ότι την άνοιξη τη κουβαλάμε μέσα μας.

Το κακό με τον βαρύ χειμώνα είναι ότι σου αφήνει κουσούρια που μπορεί να τα κουβαλάς για πάντα… Σταματάς να ελπίζεις- παύεις να ονειρεύεσαι- γεμίζεις φόβους και στο τέλος καταλήγεις να μην ζεις… Ένα κορμί χωρίς ψυχή- ένα πτώμα να περπατάει ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Η ευθύνη όμως είναι δική σου. Εσύ καταπατάς την άνοιξη σου, εσύ χάνεις τη πίστη στον εαυτό σου. Υπάρχει ελπίδα , φίλε μου… Σταμάτα λοιπόν να αργοπεθαίνεις, ρούφα όσο πιο δυνατά και όσο πιο πολύ μπορείς τον ζεστό ήλιο, πες στους δικούς σου ανθρώπους πόσο τους αγαπάς και κάνε όνειρα- όσο πιο πολλά όνειρα αντέχει η ψυχή σου…

Τα τελευταία χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να απελπίζεται, να γεμίζει ανασφάλειες και το χειρότερο να φοβάμαι να ζήσω όπως μου αρμόζει και όπως εγώ και μόνο εγώ θέλω! Ίσως για αυτό η ευχή που έκανα  σβήνοντας τα κεράκια μου ήταν πάντoτε η ίδια, ευχόμουν  να γίνουν τα όνειρα μου πραγματικότητα ως δια μαγείας!

Αυτή τη φορά όμως όταν θα έλθει η ώρα της ευχής θα κλείσω τα μάτια και θα σκεφτώ τη ζωή μου, γιατί πλέον τα όνειρα μου έχουν αρχίσει να γίνονται η  πραγματικότητα μου, αφού τα προσπάθησα χωρίς φόβο αλλά με μεγάλο πείσμα-τα όνειρα δεν είναι για να μένουν όνειρα άλλωστε, αλλά για να γίνονται πραγματικότητα- η δική σου πραγματικότητα!

Επιτέλους ανακάλυψα την άνοιξη που έκρυβα μέσα μου και βάζω πλώρη για νέα όνειρα… Εσύ;Ακόμα;

 

 

Η Αλέκα Νικόλα ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αθήνα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της κουβαλούσε μια πένα και έγραφε πάνω σε οτιδήποτε μπορούσε να γράφει! Όνειρό της να γράψει πολλά βιβλία που θα αγγίζουν και θα ταξιδεύουν τον αναγνώστη.

Facebook: Alice J Astn